Bouwtekening

Heb jij een bouwtekening nodig in Den Haag? Met toewijding en aandacht werken wij plannen uit tot in het kleinste detail. Het tastbare product van deze dienst is bijna altijd een bouwtekening. Een visuele en technische uitwerking van het plan voorzien van informatie waar het project in een specifieke fase om vraagt. De bouwtekening dient in beginsel als visueel communicatiemiddel tijdens het ontwerpen. In de bestaande situatie worden de eisen en wensen van de verbouwing verwerkt en getoest aan haalbaarheid op het gebied van omgevingsregels, bouwbesluit, budget en technische uitvoerbaarheid.

Na afronding van het ontwerp kan voor de verschillende betrokken disciplines in het proces zoals de constructeur, de gemeente en uitvoerende partijen de gewenste informatie worden toegevoegd. De constructeur gebruikt de bouwtekening als basis voor zijn tekeningen en berekeningen.

Door in kaart te brengen wat de bestaande en de gewenste nieuwe situatie is kan de constructeur een advies en een constructieve berekening maken. Voor het aanvragen van een bouwvergunning vraagt de gemeente altijd een bouwtekening. Afhankelijk waarvoor een vergunning aangevraagd wordt dient de informatie te worden toegevoegd. Dit gaat van de wijze van ondersteuning bij een muurdoorbaak tot een ventilatie en daglichtberekening bij een uitbreiding zoals bijvoorbeeld een dakopbouw. Om voor de uitvoerende partijen de informatie bij zowel de contractvorming als tijdens de uitvoering zo helder mogelijk te maken is het toevoegen van maatvoering, materialisering, etc bij uitstek de basis om meerwerkkosten te minimaliseren.

Een verzoek van onze opdrachtgevers luidt vaak  "ik heb een bouwtekening nodig". Aan de hand van een kennismaking bekijken we samen wat we voor je kunnen betekenen en voor welk doel de bouwtekening bedoeld is. Op basis hiervan kunnen wij ook de kosten de bouwtekening bepalen. Wij werken als onze plannen uit in een 3D (archi)Cad model.

Heb je verbouwplannen, wil je advies over verbouwen of renoveren laten we kennismaken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.